Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säg nej till pälsfarmer

Den borgerliga valsegern innebär att det inte blir något förbud mot pälsfarmning.

Annons

 I decennier har denna form av djurplågeri pågått och det finns en stark opinion mot det men regeringen är mer intresserad av att gynna näringen trots att den bryter mot djurskyddslagen på flera punkter.


Minkarnas helvetiska tillvaro på farmerna består av stress, smuts, självstympning och kannibalism och avslutas med gasning eller elchocker.


Alliansens politik är allt annat än djurvänlig. De vill bland annat intensifiera vargjakten, ej förbjuda tidelag, öka antalet djurförsök samtidigt som anslagen till alternativ till djurförsök minskas, kastrering av smågrisar utan bedövning kommer att fortsätta.


Inte konstigt att folk tar lagen i egna händer och släpper ut minkar i det fria där de åtminstone har en liten chans att överleva. Visst är det ett problem för ekologin då minkar släpps ut i vår fauna men det finns redan en etablerad minkstam i naturen som beror på förrymda minkar och minkar som farmarna själva släppte ut under beredskapsåren.


Mirdza 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel