Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Saftiga böcklingstrutar

I stället för smörgåsar till kvällsfikat – eller utflykten.

Annons

6-8 personer

1 förpackning mjukt tunnbröd

5-6 fileade böcklingar

4 hårdkokta ägg

2-3 medelstora kokta, kalla potatisar

1 knippa gräslök

1,5 dl gräddfil

1 msk senap

2 krm salt

0,5 krm vitpeppar

Hacka eller mosa böcklingarna. Skär potatisen i mycket små tärningar. Klipp gräslöken fint och finhacka eller mosa äggen. Blanda alltsammans med gräddfilen. Krydda med senap, salt och peppar. Dela varje tunnbrödsskiva i fyra delar. Bred tunt med smör, det går också bra utan. Fördela böcklingröran på brödbitarna och rulla ihop dem till strutar. Toppa gärna med lite klippt gräslök.