Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Saftiga böcklingstrutar

I stället för smörgåsar till kvällsfikat – eller utflykten.

6-8 personer

1 förpackning mjukt tunnbröd

5-6 fileade böcklingar

4 hårdkokta ägg

2-3 medelstora kokta, kalla potatisar

1 knippa gräslök

1,5 dl gräddfil

1 msk senap

2 krm salt

0,5 krm vitpeppar

Hacka eller mosa böcklingarna. Skär potatisen i mycket små tärningar. Klipp gräslöken fint och finhacka eller mosa äggen. Blanda alltsammans med gräddfilen. Krydda med senap, salt och peppar. Dela varje tunnbrödsskiva i fyra delar. Bred tunt med smör, det går också bra utan. Fördela böcklingröran på brödbitarna och rulla ihop dem till strutar. Toppa gärna med lite klippt gräslök.