Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saffranssnurror

Saffransbullar på nytt sätt med vit, krämig choklad i fyllningen.

Annons

50 st

Det här behöver du:

50 g jäst

100 g smör

5 dl mjölk

250 g kvarg

2 pkt saffran

1,5 dl strösocker

0,5 tsk salt

17 dl vetemjöl

Fyllning:

50 g rumsvarmt smör

200 g vit choklad

1 uppvispat ägg

1 dl pinjenötter

Så här gör du:

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, cirka 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att den löser sig. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa övertäckt cirka 30 minuter.

Dela degen i två delar och kavla ut till stora plattor, 0,5 – 1 cm tjock. Bred smöret över degen. Grovriv chokladen och strö över. Rulla ihop och skär i skivor. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa 20 – 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg och strö över nötterna. Grädda i mitten av ugnen 5 – 7 minuter. Låt svalna på galler. Receptet kommer från Arla.

Annons