Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sabotage i Härjedalen

En norskregistrerad bil fick oljetråget sönderslaget efter att någon lagt ut en stor sten på vägen. Stenen låg i en svart plastpåse.

Larmet kom 21.50 på onsdagskvällen till räddningstjänsten om ett utsläpp av farligt ämne på väg 84, i närheten av Långå, i Härjedalen. När man kom på plats träffade man norrmannen som konstaterade att han inte kunde köra vidare.

– En bärgningsbil beställdes och vi sanerade platsen fort eftersom det inte var så mycket olja som läckt ut, säger Thomas Fredriksson, inre befäl räddningstjänsten. Norrmannen som var ensam i bilen väntade fortfarande på bärgningsbilen när vi lämnade platsen.

Vägen behövde aldrig stängas av och därför flöt trafiken på bra förbi olycksplatsen.

Enligt uppgifter till räddningstjänsten så har ytterligare minst en bil drabbats tidigare under onsdagen.

– Men det var inget vi fick larm om.

Händelsen är polisanmäld och klassad som sabotage. Enligt anmälan som är upprättad sägs att det handlar om ungdomar som lagt ut stenarna i plastpåsar.

– Men det är inget vi säkert vet i nuläget, säger Mona Litzell, polisens länskommunikationscentral i Östersund. Att lägga ut stenar på vägen är verkligen dumheter.

Det blir nu polisen i Sveg som kommer att utreda brottet. Norrmannen klarade sig utan skador.