Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sabaton bjöd upp till hårdrocksallsång

/

Det var livat när Hårdrocksklubben på GIII gästades av heavy metal-bandet Sabaton under torsdagskvällen.

Annons
Dalmasarna bjöd på tunga riff och storstilat headbangande, och publiken spelade inte svårflörtad.
Att det närmar sig midnatt denna torsdagskväll verkar inte bekymra Östersunds trogna hårdrockare särskilt mycket. Lokalen är fylld till brädden med kamouflagebyxor, bockskägg och tuppkammar. Högljudda och testosteronstinna, men glada; ett av Sveriges största metalband är ju på plats.
När förbandet Asgard lämnar plats på scenen för hårdrockarna från Falun, har den svartklädda publiken redan svettats ett tag. Och svettigare ska det bli. Bandet gör entré under stort jubel, och snart headbangas det hejvilt både på scenen och i publiken.
Att heavy metal-genrens fans och musiker har en stor förkärlek till storslagna och blodiga krig är ingen hemlighet. Inte minst för kvällens gäster Sabaton, vars musik handlar om saker som invasionen av Normandie och kärnvapenkrig. Spännande och effektfullt kan tyckas, men om bandet verkligen är i behov av någon ytterligare machobetoning, kan ifrågasättas.
Publiken tycks inte ha några invändningar. Det skrålas och det dansas som om det inte fanns någon morgondag, än mindre arbetsdag, och efter bara första låten har Sabaton konsertlokalen i sin hand.
Publikfrieriet är verkligen Sabatons största styrka. Åskådarna jobbar nästan lika hårt som bandet, och sångaren Joakim Brodén behöver aldrig påminna publiken om att alltid hålla djävulshornen taktfast gungande mot taket.
Sabaton har rutinen inne, utan att vara helt förutsägbara. Och mer behövs inte. Snart har de långhåriga dalmasarna förvandlat en bra hårdrockskonsert, till en fullbordad hårdrocksallsång.

Mer läsning

Annons