Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Saab minskar på personal i Lugnvik

Saab Aerotech måste dra ner på personalstyrkan.

För Östersund innebär det att 25 personer kan bli av med sina jobb.

Det är fortsatt tufft på internationella marknaden för Saab. Den här gången handlar det om minskade orderingångar inom affärsområdet support och services. Konkurrenssituationen har helt enkelt blivit för ansträngd. Så för att ändå lösa den ansträngda situationen har företaget beslutat sig för att 50 personer på ett eller annat sätt måste bort från affärsområdet.

– Någonstans går gränsen. Vi måste göra det här och det kommer att ske via omstruktureringar av personal, pensionsavgångar som inte tillsätts och dra ner på konsulter och visstidsanställda, säger Helena Wäreby, personalchef affärsområdet.

I Östersund handlar det om ett 25-tal personer som ett eller annat sätt ska bort från företaget i Lugnvik. Men Helena understryker att det absolut inte handlar om att de personerna får sluta rakt upp och ner.

– Vi vet inte i dag hur många det är som kommer att behöva sluta utan först ska vi lösa det här med rekonstrueringar, säger hon.

Samtal med facket om förändringarna har pågått en längre tid och hela processen beräknas vara klar i början av nästa år.

Nu kan ju du egentligen inte svara på det här. Men, för mig verkar det här som början på slutet för företaget Saab inom alla områden?

– Nej vi ser inget slut på Saab. Men vi har en väldigt tuff konkurrenssituation. Men det finns också ambitioner och en vilja att växa.