Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så var vädret i mars

Mars blev ovanligt varm. I Sveg nådde temperaturen upp i hela 13,6 grader under en av månadens sista dagar.

SMHI har gjort en preliminär sammanställning av vädret i mars. Den visar att mars var en ovanligt varm månad med medeltemperatur långt över det normala.

Den 28 mars blev det ordentligt varmt på flera ställen i länet. I Sveg mättes temperaturen till 13,6 grader, vilket var den högsta noteringen sedan 1948. I Storvallen utanför Storlien kom temperaturen upp i 9,4 grader. Så varmt har den orten aldrig haft sedan 1886.

Även på flera andra orter i Norrland var det rekordvarmt. Umeå och Piteå hade sina högsta temperaturer sedan mätningarna startade 1859 och 1860.

I mitten av mars kom en period med ostadigt väder. Precis som i början av månaden var det fortsatt blåsigt, men det kom också en del nederbörd. Storlien fick mest nederbörd den 18 mars med ett snötäcke på 18 centimeter på morgonen.