Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så tröstlöst, så rått, så ömsint

"Cupid deluxe"

(Domino/Playground)

Bästa låt: "Uncle ACE"

Så tröstlöst, så rått, så ömsint. "Uncle ACE" är kanske det starkaste spåret på Devonté Hynes senaste album under alter egot Blood Orange. Det är det smeknamn som ACE-linjen i New Yorks tunnelbana har fått av de hemlösa ungdomar som gjort den till sitt natthärbärge. En stor del av dessa vinddrivna kids är gay, trans eller bi och har tvingats ut på gatorna av ett intolerant samhälle. I Blood Oranges varma efterfest-soul får de ett hem.

Hynes var tidigare känd som Lightspeed Champion och fick en liten superhit när han skrev Solanges "Losing you". På sitt andra Blood Orange-album sammanför han mjukt dansanta beats med melankolisk funk och smäktande melodier som får de hårda berättelserna att framträda i stark kontrast. Det är hjärtskärande vackert och absolut nutida. Som The Replacements "Androgynous", fast för 2010-talet.

TT Spektra