Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så trivs länsborna på Hultsfredsfestivalen

/
  • Karin Frölander mår bra i småländska skogen, trots regn och blåst. Hon är här med sina tjejkompisar och trivs som fisken i vattnet. När man lever festivalliv består födan av kall ravioli från konservburkar, och langos. Trots den ganska dåliga variationen så är det inte maten som Karin saknar hemifrån, utan främst vägguttag. Banden hon absolut inte missar i helgen är Peter Bjorn and John, Markus Krunegård och The Sounds.
  • Börtnanbon Malin Persson har bilat ner till Småland för att kolla band och käka kebab. Kebaben är enligt hennes utsago bättre här än i Östersund, och så även festivalen, i jämförelse med vår Yra. Det är större camping, och mer fart och fläkt. Här blandas allt från punkare till hiphopare. Yran känns mer medelålders Svensson än Hultsfred.
  • Desirée Signal är här för att se Peter Bjorn and John, White Lies och Klaxons främst. Drömbokningen vore dock Pearl Jam. ”Det är trevligt här på campingen, men det värsta här är våra grannar. Dom spelar Svennebanan från morgon till kväll. Det är inte så kul att vaknar klockan sju av den låten”, berättar Desirée.

The Killers, Kings of Leon och Ludacris i all ära, men vad vore Hultsfredsfestivalen utan sina besökare? På campingen hittas förutom langos, lera och gummistövlar självklart ett gäng glada jämtlänningar. LT kollade hur de hade det i ett regnigt småland bland bajamajor, ölburkar och tältpinnar.

Annons

Mer läsning

Annons