Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så skapas klyftor

Det glädjer mig att skribenterna är överens med mig om att ”stora klyftor inte skapar jobb”.

Klyftor uppstår då människor ställs utanför arbetsmarknaden. Därför ökade inkomstspridningen med 2 7 procent under Socialdemokraternas förra regeringstid.

Skribenterna hävdar att de med högst inkomster har tjänat mest på våra skattesänkningar. Av jobbskatteavdragets cirka 70 miljarder kronor går cirka 50 miljarder till låg- och medelinkomsttagaren. Vi har även sänkt skatten för landets pensionärer vid två tillfällen och den tredje skattesänkningen sker under 2011.  En stor del av de rödgrönas satsningar utöver regeringens politik går till bidragssystem. 60 procent av de ökade skatteintäkterna ska användas till höjda bidrag.

De rödgröna vill investera i ett ungdomspaket. Hur hjälper det unga människor i arbetslöshet att lägga en straffbeskattning på de under 26 år på närmare tio miljarder kronor? Det hävdas också att regeringen har minskat antalet utbildningsplatser. Vi har under denna mandatperiod tillfört mer pengar till Komvux än vad S någonsin gjort och våra lärosäten har fått den utökning av platser de önskade. De rödgrönas politik ger tydliga försämringar i form av, högre inkomstskatter, återinförd fastighetsskatt, avskaffad rut , högre bensinskatter, kilometerskatt på transport, elpriser som riskerar skjuta i höjden p å g rund av snabbavecklad kärnkraft.

Saila Quicklund (M)

riksdagskandidat

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel