Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska tryggheten stärkas på Wargentinsskolan efter Trollhättanfallet

Säkerheten ses nu över på Jämtlands gymnasium. Snart kommer en skolvärd att anställas på Wargentinsskolan för att ge ökad trygghet till elever och personal.

Att säkerheten ses över grundar sig i händelserna kring skolattacken i Trollhättan förra året. Håkan Karlsson, biträdande chef på Jämtlands gymnasieförbund, berättar om planerna kring att anställa en skolvärd;

– Det kommer att vara ett komplement till den ordinarie personalen men det kommer inte att vara någon vakt. Den här personen kommer att röra sig i de miljöer där elever vistas när de inte är i undervisningslokalerna.

Skolvärden kommer att finnas på plats 40 timmar i veckan, med start inom kort. Även om det i dag inte finns någon hotbild över Jämtlands gymnasieskolor så har ändå ledningen i gymnasieförbundet säkerhetspolicyn som ett ständigt pågående arbete.

– Vi gör kontroller och annat, säger Håkan Karlsson.

Kommer det att bli inpasseringskontroller till skolan?

– Nej, inte som det ser ut just nu. Vi är inte där ännu men vi kommer ha diskussioner kring hur arbetsuppgifterna kommer se ut konkret då det här är en ny arena för oss. Skolan är inte en offentlig plats men vi har varje dag personer på besök som inte är elever, det kan vara gamla elever, kompisar som träffas och fikar till exempel.

Läs mer om Wargentinsskolan:

Stor polisinsats på Wargen – visade sig vara halloweenfirande

Gymnasiebyn invigdes med färgsprakande parad

Klart med nya miljoner till Wargentinsskolan

Har du något att säga? Vill du skriva en insändare eller debattartikel i ämnet så klicka här och skicka in direkt till oss på LT!

Missa inte LT:s nya app för Iphone och Android:

Klicka här för att ladda hem för Iphone

Klicka här för att ladda hem för Android