Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska ÖDFF stanna i täten

Generationsskifte och utlandssatsning. Där har ni årets ledord i Östersunds DFF.
– Det är lite av en nystart, säger lagets tränare Peter Andersson.

Under de senaste åren har Östersunds DFF varit länets bästa damklubb. Topplaceringarna i den gamla division 2-serien radades upp på löpande band och 2010 blev det en ettårig sväng i dåvarande norrettan.

I stort sett hela stommen från dessa år har nu lämnat och en ny grupp spelare ska föra ÖDFF framåt.

– Det är både på gott och ont att tappa spelare. Många som lämnat oss var startspelare och årets gäng är inte lika erfaret, säger Peter Andersson.

Bland de spelare som lämnat hittar vi Lisa Landin och Frida Sjöberg, en duo som gjorde 27 av lagets 68 seriemål i fjol.

Peter Andersson vet att målskyttet är en viktig fråga för de lag som vill vara med i toppen.

– Någon eller några måste kliva fram. 27 mål försvinner från den duon och min önskan är att den som vinner vår interna skytteliga kan vara uppe på 20–22 mål. När serien summeras brukar det visa sig att de där spelarna som kan sätta dit chanserna ger väldigt många extrapoäng till sina lag.

Kanske hittar ÖDFF den spetsen i sin sex spelare starka utlandssatsning.

Offensiva och tuffa Melinda Ingalls känns igen från de två senaste säsongerna. Sedan är det fem nya spelare:

Målvakten Nicole McClure, meriterad från Jamaicas landslag, får ett stort ansvar att ersätta duon Heike Lippertz och Ida Högberg. Taiwo Adeshigbin är en forward som ska kunna fylla kravprofilen framåt. Brigit Raeder och Ciara Slayton går in i försvaret och Olivia Bagnall är tänkt som mittfältare.

Tre av spelarna har landat i Östersund under de senaste dagarna och förhoppningen är att förstärkningarna hittar in i spelidén under våren.

– De är sex spelare av sammanlagt 24 i laget. Våra andra spelare kan inte tro att man kan åka på deras rygg, samtidigt som vi hoppas att de ska ge tyngd och vara en bra injektion, säger Peter Andersson.

Intressant att se blir om "nya" ÖDFF kan hålla sin tidigare position som etta i länet när K/D och Ope satsar offensivt.

– Om du frågar mig personligen känner jag ingen press över det. Viktigast är att vi får upp ett lag i elitfotbollen på damsidan, sedan kommer även K/D och Ope göra allt i sin makt för att nå dit. Vem vet, kanske får vi tre topplag från länet. Jättepositivt är i alla fall att så många spelare från länet får chansen att spela division 1-fotboll i år, säger Peter Andersson.

– Sedan får vi se om något lag har spetsen som behövs.