Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska länet vara år 2020

Annons

Vi lever och arbetar för länets befolkning och utveckling därför att vi älskar Jämtlands län. Det är ett fantastiskt område för våra barn att växa upp i, för oss vuxna att bo i, med otroliga fritidsmöjligheter och en varierande arbetsmarknad. Men vi nöjer oss inte med detta.

Vi har en vision och en idé om hur länet ska se ut 2020, om 10 år! Alla barn ska ha en bra start i livet. Alla äldre ska få en frisk, trygg och värdig ålderdom. Alla vuxna ska kunna ha en vettig sysselsättning och bidra med det de kan i samhället. Hela länet är tillgängligt för alla oavsett förmåga. Östersund behöver en levande landsbygd, såväl som länet behöver en stark stad. För att nå visionen behövs det politiskt mod och handlingskraft.

Visst har vi ett egenintresse i vårt politiska engagemang. Vi vill ju fortsätta att leva och bo här. Vi brinner för att få fler människor som flyttar hit, fler som startar företag, fler arbetsgivare som anställer, fler ungdomar som får bra utbildning, fler invandrare, fler turister och så klart en rättvis välfärd.

Alla ungdomar ska kunna välja länet som utbildningsort, arbetsort och bostadsort framöver. Därför bygger vårt politiska engagemang och intresse på att vi vill skapa bättre förutsättningar för oss som bor här. Hellre välfärd än skattesänkningar!

Vi kommer att arbeta för att år 2020 ha uppnått detta:

Befolkningen har ökat med 5000 invånare.

Antal årsarbeten inom turismen har dubblerats till 8000.

Det är lika naturligt att välja att starta företag som att välja en karriärväg som anställd. Länet toppar positiv statistik inom företagande.

Östersund har utvecklats till en stad med många kvalificerade arbeten inom klimat- och energiområdet, utbildningssektorn och övriga tjänstesektorn.

Mat- och livsmedelsproduktion har satt länet på kartan. Delikatesser säljs utomlands. Små gårdsbutiker finns överallt och lockar besökare.

Distansoberoende arbeten sker från landsbygden tack vare en fullständig bredbandsutbyggnad.

Inflyttningen från andra länder har ökat stadigt. Vi har plats för många fler i Jämtlands län.

Riksvägarna ska ha en standard med lägst 90 km/h. Tågtrafiken har bättre spår och utökad trafik. Flygplatserna Sveg och Åre/Östersund är klassade som nationellt viktiga. Fler reser med busstrafiken.

Samhällservicen är väl utbyggd i hela länet. Alla kommuner och landstinget samarbetar för länsinvånarnas bästa.

Hjälp oss att byta regering i landet om du vill förverkliga vår vision om ett levande och livskraftigt Jämtlands län! Utan en rödgrön regering finns inte förutsättningarna för att genomföra vår vision. Rösta på socialdemokraterna i kommun, landsting och riksdag den 19 september.

Socialdemokraterna

Therese Zetterman, Berg

Therese Ahlström, Bräcke

Gunilla Zetterström Bäcke, Härjedalen

Maria Jacobsson, Krokom

Therese Bengard, Ragunda

Susanne Hansson, Strömsund

Anna-Caren Sätherberg, Åre

Mona Modin Tjulin, Östersund

Marie Nordén, Östersund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel