Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska fler vilja jobba inom landstinget

Heltidsanställningar till alla medarbetare, häva reseförbud och ge friskvårdspengar. Det är tre av flera åtgärder som landstinget föreslår för att de på kort sikt ska bli en attraktivare arbetsplats.

Förslagen har diskuteras i det personalpolitiska utskottet.

– Vi har stora rekryteringsbehov under de kommande åren och det är viktigt att vårt landsting är en arbetsplats dit kompetenta människor söker sig. Men det är också viktigt att den kompetenta arbetskraft vi redan har stannar kvar hos oss, säger landstingsdirektör Björn Eriksson, i ett pressmeddelande.

Två av åtgärdsförslagen måste beslutas av landstingstyrelsen. Det är förslaget om att medarbetarnas friskvårdstimma ska omvandlas till friskvårdspeng i stället och förslaget om att häva de beslut som finns sedan tidigare kring generella stopp av utbildningar och resor. Landstingstyrelsen kommer att ta beslut i vår.

Men det finns också åtgärder som kan genomföras direkt, bland annat att ge cheferna mer befogenheter.

– Att ge tillbaka cheferna deras befogenheter när det gäller till exempel ansvar för enheternas ekonomi kan genomföras direkt och behöver inte som i dag upp till beslut hos överordnad chef, säger Björn Eriksson.