Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så planeras skolan byggas ut för eleverna i Åsområdet

Elevantalet växer i Ås. Nu finns förslag på hur eleverna ska få plats i skolan.

Krokoms kommun behöver fler skollokaler inför höstterminen i år och det är framför allt i Åsområdet som behovet är stort. Kommunens tjänstemän noterar i en utredning att två så kallade basutrymmen behövs.

Inför barn- och utbildningsnämndens sammanträde nästa vecka finns det tre lokalalternativ som politikerna ska ta ställning till:

# Distriktssköterskelokalen.

Det är Krokoms kommuns eget fastighetsbolag som äger fastigheten. Landstinget är hyresgäst, men kommunens utredare påpekar att avtalet eventuellt kan omförhandlas om kommunen hittar ersättningslokaler.

Alternativet anses som långsiktigt bra, den ligger mitt i "skolbyn" och rymmer de två basutrymmena som behövs.

Nackdelen är att det kommer att kosta en hel del anpassningspengar och att en inflyttning kan ske tidigast hösten 2016.

# Fritidsgården Medvinden.

Utredningen pekar på att fritidsgården Medvinden finns i skollokalerna i Ås. "Andra lokaler bör erbjudas för den verksamheten i stället".

Alternativet anses fördelaktigt då det ligger mitt i skolbyn, de kan användas redan från hösten och två basutrymmen får plats där. Fast utrymmena är små och lokalanpassningar krävs, enligt utredningen.

# Fler paviljonger.

Det tredje alternativet är att docka moduler till befintliga paviljonger i området. Det handlar framför allt om att bygga en extra paviljong mot Pärlugglans förskola eller Gäddans fritidshemsavdelning.

Men alternativet kommer att kosta en hel del pengar både i inköp av moduler och drift. Fördelen är bland annat att lokalerna kan användas redan från hösten och att en sådan skollokalslösning är flexibel.