Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så påverkar (FP) länet

Helgen den 14-17 november hade Folkpartiet Liberalerna ett landsmöte. Landsmötet är folkpartiets högsta beslutande organ och anordnas vartannat år. Detta år var det dags efter 20 år att ta fram ett nytt partiprogram Liberalism i globaliseringens tid. Över 900 motioner behandlades under dessa dagar och många har direkt påverkan på livet i Jämtland/Härjedalen.

Bland annat beslutades det om att staten ska ta ett större ekonomiskt ansvar när det kommer till utbyggnad av IT-infrastrukturen i glesbygden. En viktig seger eftersom tillgången till bra IT-kommunikation är en överlevnadsfråga för många glesbygdskommuner och för att företag skall kunna etablera sig i vår region. Den tuffa situationen för länets småföretagare uppmärksammades, och efter en jämn omröstning kunde det konstateras att förslaget om att slopa den andra sjuklöneveckan och att på sikt slopa sjuklöneansvaret helt bifölls.

Reseavdraget var även det en mycket debatterad fråga, glädjande för vårt län så blev beslutet att transportpolitiken måste erkänna bilens roll på landsbygden, och att reseavdraget till och från arbetet behöver förbättras.

Folkpartiet tog även ställning till att vi skall arbeta för att hyressättningen på bostäder skall vara marknadsanpassad, men att det sociala ansvaret med allmännyttan inte får riskeras.

En nordisk samekonvention ska upprättas. ILO-Konvention 169 ska ratificeras efter samråd med olika intressegrupper som samer, andra minoriteter och markägare,

Folkpartiets politik gör skillnad för hela landet och Jämtland/Härjedalen är inget undantag, vi satsar på en stark skola och ett bra företagsklimat.

Malin Rimmö (FP), Borgvattnet

Pär Löfstrand (FP), Östersund

Eva-Britt Boij (FP), Sveg

Lennart Ledin (FP), Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel