Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så många hundar letade försvunne Vincent

Under helgen har flera hundförare och frivilliga letat efter Vincent Rehnsbo som försvann i Landösjöns mörka vatten en februarikväll för två år sedan.
– Vi har varit rund alla holmar, öar och grund. Vi har verkligen letat runt allt, säger hundföraren Yvonne Pehrsson.

Den 9 februari 2012 körde två skoterförare ner i Landösjön. Den ene föraren, en ung man i 20-årsåldern, lyckades räddningstjänsten efter en utdragen insats få upp ur vattnet. Han dog senare av köldskador på sjukhuset. Den andre föraren, 21-årige Vincent Rehnsbo, försvann under isen och har trots flera sökinsatser aldrig återfunnits.

I helgen gjorde en grupp hundförare ett nytt försök.

– Vi startade upp i lördags morse med olika hundgrupper som utgick från Rönnöfors. Vi har gått längs hela stranden. Och vi har inte hittat någonting, säger Yvonne Pehrsson, hundförare.

Beskriv sökandet.

– Det var inget lätt sök. Det är svår terräng. Det är klippblock, det är skiffer, det är sankmark och det är stora vattendrag. Vi har varit rund alla holmar, öar, grund. Vi har verkligen letat runt allt. Jag är stolt över att vi lyckades göra det.

Letandet pågick under både lördag och söndag med åtta hundekipage som mest.

– På lördagen gick vi ut klockan nio och kom tillbaka 18. På söndagen gick vi från nio till 14, säger Yvonne Pehrsson.

Vad letar man efter när det gått så här lång tid?

– Vi letade dels hans kläder som han hade på sig. Sedan hade han en ryggsäck på sig som vi letat efter. Sedan skulle man ju kunna hoppas att man hittar Vincent.

Hur kommer det sig att ni var ute och letade i helgen?

– Vi är ett gäng som tränar hund tillsammans. Vi brukar även hjälpa Missing People. Sedan kom vi fram till att vi kunde göra det här en helg. Det är bra för oss. Och det kan vara bra för familjen att de får veta att det inte finns något av eller efter Vincent längs strandkanterna.

För Vincent Rehnsbos mamma Susanne Johansen är det fortfarande ett stort hål efter den försvunne sonen.

– Jag är oerhört tacksam för all hjälp som vi har fått med att leta, säger hon.

Söket efter Vincent i helgen var resultatlöst. Vad betyder det för dig att hans kropp inte påträffats?

– Man kan ju aldrig gå vidare. Det enda man vill är ju att hitta Vincent. Jag var inte med själv i helgen. Det hade jag inte klarat av.

Hur ofta tänker du på Vincent?

– Varje dag. Jag har kort på arbetsplatsen och kort hemma. Jag vill ha hem min son och få ta i honom. Som det är nu har jag ingen plats att gå till.