Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så kör du billigare

Bensinpriset måste höjas med minst 30 kr litern om Sverige ska klara visionen om fossiloberoende bilpark 2030. Det rör sig om drastiska åtgärder, säger Konjunkturinstitutets forskningschef Eva Samakovlis.

Det är både lätt och lönsamt att ändra på bilens bränslekostnad! Du monterar in en konverteringssats i Din gamla kärra och besiktar om till bränsleflexibel etanolbil som kan köras på valfri blandning av etanolbränsle och bensin enligt 20 § i Särskilda krav på bensindriven personbil eller lätt lastbil konverterad för drift med etanolbränsle. Besiktningen kostar 945 kr och konverteringssatsen runt 2 000 kr till svensktillverkade bilar. Monteringen klarar du eller en kompis på egen hand. På köpet reducerar Du utsläppen från avgasröret genom att använda världens mest miljövänliga etanol. Därtill räddar Du arbetstillfällena vid den Svenska Etanolfabriken i Norrköping och många spannmålsodlare kan fortsätta plöja, harva, så, välta och tröska. Det är Du som avgör redan vid nästa tankning.

Sture Björk, Lars Söderström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel