Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så kan nya Storsjö strand se ut

Det ska bli Östersunds nyaste stadsdel. Nu är det sista chansen att tycka till om planen.

Det handlar om ett av de större stadsdelprojekten i Östersund eller åtminstone en av de mest attraktiva stadsplanerna som är på väg att ta form.

Storsjö strand etapp 1A, som det kallas av Östersunds kommun, består av ett närmare sex hektar stort område från Gränsgatans förlängning i söder till Thoméegränds förlängning i norr. Även vattenområdet ingår i planområdet.

Här ska det enligt förslaget finnas möjlighet att bygga allt från hotell till bostäder och etablera kontorslokaler.

Så här står det i planförslaget: "Syftet med detaljplanen är att skapa ett nytt område vid Storsjöns Strand med bostäder, lokaler, strandpromenad, ny vägdragning, gång- och cykelväg, planteringar och bryggor"

Tidigare handlade det om ett samråd kring ett planförslag. Nu har utvecklandet av området kommit ett steg till där förslaget ska granskas. Det är också sista chansen för berörda att påverka och tycka till om hur området ska se ut.

Berörda har möjlighet att tycka till om planförslaget från nu och fram till den 6 augusti.