Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så håller du skadedjuren borta

Under vår och sommar känns det kanske lockande att ha dörrar och fönster öppna, men det är under den här perioden skadedjuren ökar. Det finns en del tips att ta till sig för att motverka besök av djuren.

När det kommer till möss är det en fördel att hålla rent intill husfasaderna. Det är också viktigt att inte ha mat tillgängligt utomhus och att inte ha fågelbon för nära huset. Under vårkanten börjar myrorna röra på sig och då är det viktigt att hålla rent.

Myrorna söker sig till värme och skydd, men de är också hungriga. Då bör man vara extra noga med städning och försöka hålla rent under möbler. Är det något myror dras till så är det sockerströ, säger Mikael Lundgren, Anticimex i Sundsvall.

Getingar är inte lika enkla att motverka själv, men några tips finns. Det bästa är att spreja boet på våren innan getingströmmarna på riktigt tar fart och det säkraste är att sanera kvällstid.

Trots att getingar är nyttodjur och viktiga för miljön är de vanliga saneringsdjur hos Anticimex.

Det är klart att folk inte gärna vill ha getingar i sin närmiljö när de tillbringar tid på altanen, säger Mikael Lundgren.

Om det inte räcker med enkla tips för att motverka skadedjur kan du via din hemförsäkring få hjälp med skadedjursskydd och sanering.

Det vanligaste för att motverka myror är att vi placerar giftdosor i hemmet som drar myrorna till sig, eller att vi lägger preparat runt golvlister, säger Mikael Lundgren.