Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så gick det i finalen av Sponsorcupen

Rallycrosstävlingen bjöd på ett fartfyllt inslag i finalen av Sponsorcupen på Lungre.
– Det går fortare i rallycross och så får du ju behålla bilen efter tävlingen, säger Erik Magnusson, Krokom, som kom trea i årets sammandrag.

14 förare kom till start i 2150cc-klassen i rallycross. Tävlingsformen har vuxit i popularitet och lockar allt fler deltagare. Under sommaren har flera lyckade tävlingar arrangerats som till exempel back-SM i Höglekardalen.

Erik Magnusson, Anders Bergström och Kent Björn har som många andra sin bakgrund i folkrace, som det förstås också tävlades i under lördagen. Men alla tre har numera gått över till rallycross.

– Det går värre och så får du behålla bilen också, förklarar Kent Björn, som tyvärr hade en otursam dag på Lungre.

Växellådan gick redan i första heatet för JMK-föraren.

– Det kan vara mycket glädje att meka. Ibland håller bilen länge, men som i dag går något sönder. Det är sådant som händer.

Bättre lycka hade Erik Magnusson, även om han precis missade final i den sista deltävlingen. En sjunde, tolfte och andraplats räckte bara till en sjundeplats. Men totalt blev det ändå en tredjeplats i Sponsorcupen.

– Det är väldigt roliga tävlingar och det märks att rallycross växer. Det finns tävlingar att åka på varje helg om du vill, säger han.

Varför bytte du till rallycross?

– Det är bättre väghållning. Bilen går fortare helt enkelt. Sedan är det roligt att få behålla bilen. I folkrace orkar du inte hålla på och fixa så mycket för du blir ju ändå av med bilen.

Den sista deltävlingen på Lungre vanns av Henrik Sjöbom, Nordjämten. Men tvåan Anders Bergström, Hede, tog hand om totalsegern.

– Jag har mest haft tur, förklarar han framgången skämtsamt.

Är det någon prestige i att vinna Sponsorcupen?

– Ja, herregud. Ingen av oss skulle köra om vi inte ville vinna, säger han.

Totalsegrare i folkrace blev Bosse Hemmingsson, Offerdal, som kom tvåa i den sista deltävlingen bakom Tobias Kristoffersson, JMK.

– Det är roligt att kunna köra sig till framgång utan att det beror på materiella saker, sa Bosse Hemmingsson.

Tvåa i herrklassen blev Hans Erik Johansson, Jämtlands MK. Trea slutade Billy Jonsson, Offerdal.

I damklassen i folkrace vanns årets Sponsorcup av Camilla Wistemar från Södra Lappmarken före Karoline Thunell och Helen Olsson, Krokom. På juniorsidan dominerade Krokom med topptrion Jonas Wallin, Fredrik Olsson och Alexander Seger.