Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så bokade Fäviken Jill Johnson

Kosackerna återkommer och dessutom blir det tornerspel på Fäviken Game Fair i helgen.
Men stora dragplåstret är stekheta Jill Johnson som gör sin enda Norrlandsspelning på Fäviken.
– Vi ringde och bokade henne tidigt i höstas. Då hade vi ingen aning om att hon skulle vara med i teve eller ha krogshow. Det var en lyckoträff för vår del, säger mässgeneralen Hans Werthén.

De sista förberedelserna för helgens Fäviken Game Fair pågår för fullt på lägdan vid Fäviken.

Mitt i allt är mässgeneralen Hans Werthén som har tusen bollar i luften.

Vilka programpunkter ser du själv fram emot i år?

– Det är några stycken. Vi har freestyle motorcross. Det är killarna från Team oktan som åker cross och även skoter. Vi hade motorcross för ett par år sedan. Men det är första gången det är skoter med. Sedan så är det såklart kul med kosackerna i år igen.

Vad är det som gör att ni väljer att ta hit dem en gång till?

– Showen var väldigt bra. De tar alltså hästar härifrån och med två dagar (inridning) rider man på det sättet. De åker bland annat runt och står i pyramider på hästarna. Det är väldigt imponerande.

Det stora affischnamnet i år är Jill Johnson, senast aktuell med programmet Jills veranda på SVT.

– Jag satt och funderade tidigt i höstas. Vi hade Tomas Ledin förra året som var väldigt lyckat. Men jag tänkte ett varv till vad som kunde locka ännu mer folk. Vi ringde och bokade henne tidigt i höstas. Då hade vi ingen aning om att hon skulle vara med i teve eller ha krogshow. Det var en lyckoträff för vår del, säger Hans Werthén nöjt.

För ett par veckor sedan tvingades hon ställa in sitt uppträdande på Allsång på Skansen på grund av magsjuka. Hur orolig var du då?

– Det var så pass många veckor emellan så jag tänkte inte på det.