Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så blir vården bättre

Svar på Vårdförbundets debattartikel. Folkpartiet har gjort samma bedömning som Vårdförbundet ger uttryck för i sin debattartikel "De svårast sjuka drabbas".

Vid utformandet av vår politik för de nästkommande fyra åren finns bland annat bristen på personal generellt samt bristen på specialistkompetent personal med i våra åtaganden.

Vi vill prioritera specialistutbildning för sjuksköterskor på betald arbetstid och också införa en utbildningsgång motsvarande läkarnas ST-tjänster.

Patientsäkerhet, bättre vårdutnyttjande, omhändertagande, välbefinnande och inte minst högre överlevnad ser vi som vinster med högre kompetens.

Likaså påverkas alla dessa delar negativt om inte bemanningsgraden är tillräcklig.

En sommar som den som gått vill ingen – vare sig patient eller vårdpersonal – uppleva igen!

En god bemanning gör också att teamarbete och arbetsfördelning fungerar.

Det ska vara intressant och roligt att gå till jobbet och det ska finnas möjligheter till en yrkeskarriär i landstingets sjukvård! Och, inte minst, alla ska få adekvat lön för mödan!

Folkpartiet Liberalerna

Kia Carlsson

(2a på landstingslistan)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel