Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så blir vädret under nationaldagen

Studentdagen blev vädermässigt en fin dag, men hur blir det under nationaldagsfirandet?

Annons

Torsdagen blev varm och mestadels solig i hela länet, åtminstone fram till eftermiddagen.

I dag firar vi nationaldagen och det är massor av arrangemang på gång i hela länet. Den stora frågan är om vi ska förbereda oss att ta med paraply eller om det blir solhatt på.

Enligt SMHI lutar prognosen åt solhatt.

Vädret kommer att bli snarlikt det studenterna fick under torsdagen. I Östersundsområdet kan man räkna med sol och temperaturer kring 20 plusgrader fram till eftermiddagen då molnen börjar dra in. Någon skur kan också komma framåt eftermiddagen, men kvällen ska bli solig.

Söderut i länet är vädrets makter lite mer griniga. Det blir varmt, men molnigt vid lunchtid och mot eftermiddagen kommer det regn. Norrut i länet, i Strömsundsområdet, kommer regnet och eventuellt åska framåt småtimmarna på fredagen, men dagen blir sedan varm och solig med temperaturer upp mot 22 grader.

Västerut, i Järpenområdet, verkar det också bli en fin sommardag med mycket sol och inget regn alls. Och slutligen österut, runt Hammarstrandstrakten, kommer solhattarna väl till pass. Inte en droppe regn ska falla och temperaturen beräknas nå upp mot 22 grader framåt eftermiddagen.