Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så blir vädret under älgjakten

Älgjakten inleddes med en blöt kalldusch men vädret blir bättre under veckan.

Annons

Älgjakten inleddes med en blöt kalldusch men vädret blir bättre under veckan.
Årets älgjakt startade på måndagen och det blev en blöt inledning då det regnade på de flesta håll i länet. Vädret ser dock ut att bli bättre enligt vädertjänsterna SMHI och YR. I Östersund blir det under veckan molnigt och mulet och omkring elva till 17 grader. På torsdag eftermiddag kikar dock solen fram och temperaturen stiger till 19 grader och på lördagen blir det 20 grader varmt innan det slår om och blir mulet. Följt av regn natten till söndag. I Svenstavik blir det något soligare med en temperatur på mellan fyra till 18 grader under älgjaktens första vecka. Förutom regnet på måndagen kommer det i Svenstavik regna både natten till lördag och söndag enligt vädertjänsterna.

Enligt YR kommer det inte regna en droppe i Åre under resten av veckan medan det enligt SMHI ser ut att bli ett par droppar både på tisdagen och under natten till lördag. Enligt SMHI blir det nollgradigt i Åre natten till tisdag annars ligger temperaturen på omkring tio till 18 grader.

I Krokom ser det ut att bli molnigt hela veckan och omkring tolv till 19 grader fram till fredag och något varmare med uppemot 21 grader under helgen. I Strömsund blir det lätt molnighet och omkring sju till 18 grader varmt. Efter regnvädret på måndagen blir tisdagen mulen men regnet håller sig borta och fredagen blir soligaste dagen i Strömsund under veckan.

I Sveg kommer det enligt vädertjänsterna växla mellan att vara soligt och mulet. Regn på måndagen och lördagen och riktigt soligt på söndagen enligt YR. Enligt SMHI växlar det mellan mulet och riktigt soligt både på tisdagen och onsdagen och regn från lördag kväll till söndag morgon. Men också enligt SMHI avslutas den första älgjaktsveckan i Sveg med strålande sol.

Även i Hammarstrand får första älgjaktsveckan ett soligt avslut. Enligt vädertjänsterna spricker det upp på lördagen och blir solsken hela helgen efter en vecka med växlande molnighet. I Bräcke blir vädret detsamma som i Hammarstrand och kommande helgen bjuder på uppemot 21 graders värme.