Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så blir studentvädret i länet

Blir det paraply och gummistövlar till studentfirandet på torsdagen? Eller kan vi ta på oss kortärmat och sommarfint?

Vi börjar med det positiva. Det ser ut att bli varmt i hela länet till studenten. Faktum är att vi kan räkna med över 20 grader varmt i stora delar av länet. I Östersund kan det dra iväg mot runt 20 plusgrader framåt 14-tiden på eftermiddagen, men det är i de sydvästra delarna av länet som värmen kommer att kännas ordentligt. Ytterhogdal kan, enligt SMHI, få 23 grader och Hammarstrand 24 grader.

Hur det blir med regnet kan man säga är lite oklart. SMHI rapporterade så här på onsdagseftermiddagen vad gäller Norrlands inland: "Övervägande mulet och i natt milt med dis eller dimma på en del håll. I morgon (läs torsdag) varierande molnighet, någon regn- eller åskskur och ca 20 grader. Sydostlig eller ostlig vind".

Fast ska man tro den detaljerade prognosen kommer det inte en droppe regn i Östersundsområdet på torsdagen. I Sveg blir det till och med riktigt soligt lagom till middagsmaten och i Strömsund kommer solen fram redan vid lunchtid.