Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så blir semestervädret i länet till helgen

Regnställ och förstärkningskläder eller shorts och linne? Har SMHI pricka rätt inför helgen?

Till att börja med kan vi konstatera att det är iskallt i fjällvärlden. Enligt SMHI var det minusgrader på tre ställen i landet under det senaste dygnet. Två av dem ligger i länet: Blåhammaren (1,1 minusgrader) och Sylarna (0,8 minusgrader).

Fast det har ju varit varmt också på sina ställen i länet. Eller varmt och varmt, allt är ju relativt. I vår region, södra Norrland, stoltserar Lillhärdal och Hoting med dygnets varmaste temperaturer i länet med strax över 15 plusgrader.

Nu närmast är det annars bäst att leta fram paraply, regnställ och gummistövlar om du ska ut i skogen eller på fjället för under torsdagen blir det regn, regn och åter regn i hela länet, enligt SMHI.

Fredagen blir bättre. Regnet drar förbi och vi ska få mestadels klart väder, men temperaturen kommer inte att göra semesterfirarna speciellt begeistrade. Räkna inte med varmare än sisådär 13-14 plusgrader som bäst; åtminstone kring Storsjöområdet.

Till lördagen och söndagen kan det bli grillväder! Det lovas faktiskt ganska ordentligt med sol och närmare 16 plusgrader i precis hela länet.