Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så blir Ragunda kommun bättre

Med framtidstro kan vi påverka utvecklingen av Ragunda kommun.

Därför måste vi på ett positivt och offensivt sätt satsa på det lokal näringslivet och nyetableringar för att öka inflyttningen.

Här några punkter för fortsatta offensiva inriktningar:

Marknadsföring av vår kommun genom medvetna och inriktade satsningar!

Skolsatsningar som ska stimulera till arbete, arbetsrekrytering, utbildning, fortbildning och kompetensutveckling!

Näringslivsråd och Föreningslivsråd för delaktighet, påverkan och utveckling!

Stimulera det lokala näringslivet och ge förutsättningar till att utvecklas och expandera!

Skapa arbetstillfällen genom nyetableringar med förhoppning om att unga människor ska både kunna återvända (efter studier) och vilja flytta till kommunen!

Vi måste aktivt påverka utvecklingen till det positiva och utveckla istället för att avveckla och då måste vi ha muskler till löpande verksamheter och till den marknadsföring som behövs.

Den anpassning och den avveckling som vi alltid måste göra för att kvalitén och effektiviteten ska utveckla våra verksamheter är sund och ska stimuleras

Det är den förödande anpassningen och avvecklingen av kommunen som vi nu håller på med som är så destruktiv, som jag alltid vänder mig emot.

I dag utgår vi ifrån att anpassa ekonomin efter befolkningsavvecklingen och ålderssammansättningen istället för att se närservicen, kompetenspåbyggnaden, utbildningskraven, vård- och omsorgsbehoven för de människor som fortfarande bor kvar som en rättighet i ett välfärdsperspektiv även för Ragunda.

Jag vill att vår kommun ska få tillåtelse att vara en glesbygd med omsorg och service så långt ut i byarna som det bara är möjligt och att Ragunda kommun ska kunna vara ett alternativ och en valmöjlighet även i framtiden.

Elisabet Yngström (S) Ragunda kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel