Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så blir läget om Ängelholm tas bort

Konkurshotet hänger över Ängelholms FF. Om det blir verklighet så stryks sannolikt lagets matcher och superettans tabell skrivs om. Sporten reder här ut hur läget i så fall ser ut för ÖFK och de andra topplagen.

I kväll har Ängelholms FF:s styrelse extra sammanträde och efter kommunens nej till extra stöd har de nog ingen annan väg att gå än att begära klubben i konkurs. I så fall återstår att se hur konkursförvaltare och Svenska fotbollförbundet agerar.

Förvaltaren kanske kan låta klubben fortsätta de fyra matcher som återstår av säsongen och undvika att påverka utgången av superettan. Men blir det en omedelbar konkurs och de matcherna inte kan spelas, så följer sannolikt Svenska fotbollförbundet sin linje från Tyresös konkurs och utträde ur damallsvenskan i våras och stryker Ängelholms alla matcher under hela säsongen.

Om så blir fallet finns det vinnare och förlorare även bland de kvarvarande lagen i serien. De stora vinnarna i toppstriden blir då Hammarby och Jönköping Södra som förlorat båda sina matcher mot Ängelholm. De står kvar på samma poäng och får något bättre målskillnad.

Förlorare blir i stället Ljungskile och Gif Sundsvall som båda vunnit dubbelt mot ÄFF. De tappar därmed sex poäng och tappar i målskillnad – Ljungskile med hela åtta mål.

Östersunds FK, som förlorat enda mötet mot Ängelholm med 1–2, förbättrar sitt läge i tabellen något, men har samtidigt en match mindre kvar att spela och ta poäng på. De ska ju enligt planen möta det skånska laget i sista serieomgången. En match som nu alltså kanske inte blir av.

Se de olika tabellerna här intill, med eller utan Ängelholm, samt återstående spelprogram för de fem topplagen.

Läs mer: SvFF tror att Ängelholm räddas kvar