Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så blir fler behövda

Vi har inte ett förslag för att skapa jobb, vi har många! Vi Socialdemokrater har presenterat 21 konkreta förslag för att uppnå vårt mål – att öka antalet personer som arbetar och antalet arbetade timmar i ekonomin så mycket att vi når lägst arbetslöshet i EU senast år 2020.

Det finns inte utrymme för att presentera alla förslag här. Därför kommer jag fokusera på de tre viktigaste reformerna för en socialdemokratisk politik för fler jobb.

Ett kunskapslyft för fler jobb: Utbildning är nyckeln till framtidens jobb. Sverige behöver investera i utbildning för fler jobb i framtiden. Därför kommer vi att satsa på ett kunskapslyft för fler jobb, med 64 500 nya utbildningsmöjligheter för att fler ska vara rustade att ta framtidens jobb. Det handlar bland annat om att bygga ut möjligheterna till vidareutbildning och till den högre utbildningen.

Ersätta fas 3: Genom extratjänster för att höja kvaliteten i välfärden, den ideella sektorn och att öka boendekvaliteten i miljonprogrammet tänker vi ersätta de påhittade jobben i Fas 3. Vi satsar på riktiga jobb med riktiga löner, med avtalsenliga villkor och utbildning.

Införa en 90-dagarsgarant: Vi vill se insatser mot ungdomsarbetslösheten från dag ett. Ingen ung ska gå utan jobb, utbildning eller praktik som leder till ett jobb i mer än 90 dagar. 90-dagarsgarantin är vårt viktigaste vallöfte. Ingen ung ska behöva börja sitt vuxenliv som långtidsarbetslös. Därför är vårt vallöfte till alla unga att införa en 90-dagarsgaranti vid regeringsskifte. Det kommer, om vi får bilda regering, att bli vårt första regeringsbeslut.

Jason O´Halloran (S) Kandidat till kommun- och landstingsfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel