Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så blir du hetast på sommarfesten

Busiga lockar, svagt sotade ögon och solkyssta kinder – lagom stylat är ledorden för en fräsch sommarlook.

Kristina Wahlberg på Aqui visar vägen till en fräsch sommarlook. Hon börjar med modellen Kajsa Bodins hår.

– I år är det ett busigt hårmode. Slarvigt uppsatta flätor och asymmetriska lockar är väldigt inne just nu, berättar hon.

För att göra snygga sommarlockar i Kajsas hår använder Kristina Wahlberg sig av en plattång.

– För den oinvigde kanske det låter konstigt, men plattången är jättebra om man vill locka hår, säger hon.

Av vanliga locktänger blir lockarna korkskruvslika och perfekta, men genom att böja plattången blir varje lock unik och ger ett mer naturligt intryck.

Innan Kristina Wahlberg börjar locka håret delar hon in det i sektioner, hon börjar med underhåret. Därefter tar hon med hjälp av plattången tag i relativt lite hår och drar sakta ut den några centimeter på slingan. Därefter vrider hon tången ett halvt varv och drar sedan resten av håret genom den.

– Det är väldigt enkelt och det blir snygga glamourösa lockar, säger Kristina Wahlberg.

På omkring en tredjedel av håret drar Kristina Wahlberg inte plattången ända ner till toppen utan låter de sista fem centimetrarna förbli raka.

– Det ger ett lite tuffare intryck.

Att locka hela Kajsa Bodins hår tar mellan 15 och 20 minuter. När allt hår är lockat drar Kristina Wahlberg försiktigt fingrarna genom lockarna och sprayar därefter rikligt med en torr hårspray.

– Det är viktigt att låta lockarna svalna innan man tar i dem med fingrarna, annars är risken stor att de förstörs, tipsar Kristina Wahlberg.

När håret är färdigt väntar make up. Som bas använder Kristina Wahlberg enbart ett puder, underlagskrämen får ta sommarsemester.

Därefter är det dags för ögonen att målas. Kristina Wahlberg använder två färger, en mörk och en något ljusare. På hela locket, från globlinjen och ner till fransraden, lägger hon en ljusgrå ögonskugga. Globlinjen färgas med en grålila produkt.

– Nu gäller det att sudda riktigt rejält. Det ska vara sotigt och soft, alla skarpa konturer ska bort, berättar Kristina Wahlberg.

För ändamålet används en ren, torr pensel.

Även under ögat, precis under fransraden, målas den mörkare av de båda ögonskuggorna. Och även där ska de skarpa kanterna suddas ut.

Kinderna målas med en rödrosa rouge.

– Det ska inte vara något rougestreck precis under kindbenet. I stället får kinderna gärna se lite rosiga ut, berättar Kristina Wahlberg.

För att få kinderna fräscha målas rouget på själva kinden och upp mot öronen. Kristina Wahlberg använder cirklande drag.

– För en mer solbränd look; lägg rouge överst på pannan, nästippen och hakspetsen.

När Kajsa fått mascara på sina ögonfransar och ett naturfärgat glans på läpparna är sommarlooken färdig.

– I princip räcker det så, det här passar perfekt på sommarfesten. Ska man på nattklubb går det att förstärk looken med lite eyeliner och kajal, säger Kristina Wahlberg.