Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så blev domen mot knarkartisten

Ett år och tre månaders fängelse – det blir straffet för Jan Bengtsson, tidigare trummis i Lars Vegas Trio. På onsdagen dömdes han av Stockholms tingsrätt för narkotikabrott.

Jan Bengtsson häktades i slutet av februari för narkotikabrott. Han åtalades för innehav av 5000 tabletter innehållande det narkotikaklassade preparatet tramadol. Han åtalades också för att ha överlåtit 37 000 tabletter med samma medel.

Under rättegången erkände Jan Bengtsson att han har innehaft 5000 tabletter med tramadol i syfte att sälja dem och att han även har sålt 10 355 tabletter av samma parti.

Stockholms tingsrätt konstaterar att det genom Jan Bengtssons erkännande är utrett att han ha tagit emot 15 000 tabletter tramadol. Däremot konstaterar rätten att det inte går bevisa att han har hanterat så stor mängd tabletter som åklagaren först påstod.

Under utredningen påträffades en sopsäck med 370 tomma askar tramadol i Jan Bengtssons lägenhet. Artisten har hävdat att han tagit emot en säck med tabletter av den tidigare distributören, men att den innehöll de 15 000 tabletter som han skulle sälja och att resten var tomma askar.

Tingsrätten konstaterar att Jan Bengtsson har deltagit i en välorganiserad kriminell verksamhet och att han har haft en viktig roll i den.

Jan Bengtsson har även erkänt innehav av amfetamin och MDMA, ett annat narkotiskt preparat. Han döms för tre fall av narkotikabrott och ett fall av ringa narkotikabrott. Stockholms tingsrätt dömer Jan Bengtsson till fängelse i ett år och tre månader.