Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så blev beslutet om inglasad uteservering på Sir Winston

En enig nämnd beslutade under onsdagseftermiddagen att klubba ett ja till att restaurangen Sir Winston får bygglov till en inglasad uteservering.

Annons

Den inglasade uteserveringen kommer att ta upp samma område som den nuvarande uteserveringen.

– Utformningen av den nya uteserveringen kommer att skapa bra tillgänglighet för personer med funktionsnedsättningar, säger Florian Stamm (MP), ordförande i Miljö- och samhällsnämnden.

Tillståndet för inglasningen räcker fem år framåt, sedan måste det sökas om.

LT har tidigare berättat om Sir Winstons bygglovansökan då tjänstemännen på Östersunds kommun sagt nej till bygglovet eftersom "Åtgärden bedöms ej vara ett tillfälligt behov eller av tillfällig karaktär varför tidsbegränsat lov ej är tillåtet enligt Plan- och bygglagen".

Dessutom pekar tjänstemännen på att bygget "...strider mot detaljplanen och är inte förenlig med detaljplanens syfte (Gata) och bedöms inte som en liten avvikelse".

Politikerna var dock av en annan uppfattning och Sir Winston har nu alltså fritt fram att glasa in sin uteservering. Utbyggnaden kommer också ha tak och en ramp.