Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så bantas LT

De neddragningar som LT:s redaktion ska genomföra innebär att antalet tjänster minskar med 8 till motsvarande 16,5 tjänster.

Neddragningarna beslutades av Länstidningens styrelse på onsdagen. Syftet med besparingarna är att säkerställa fortsatt överlevnadsförmåga, eftersom läsare och annonsörer lägger om sina medievanor.

LT:s chefredaktör Lennart Mattsson fick besked av styrelsen på eftermiddagen.

– Vi kommer så snart som möjligt att inleda MBL-förhandlingar samtidigt som vi tittar på en ny organisation och en ny LT från mitten av september, säger Lennart Mattsson.

Beslutet har föregåtts av att Lennart Mattsson, på uppdrag av styrelsen, utrett konsekvenserna av en kraftigt minskad personalstyrka mot bakgrund av att dagstidningsbranschen tappar intäkter och upplaga.

LT:s publicering i digitala kanaler ska fortsätta att utvecklas i Mittmedias digitala satsning under tiden som personalneddragningar genomförs på redaktionen.

Mittmedias koncernchef Thomas Pettersson är fast övertygad om att den digitala affärsidé som byggs upp för koncernens 19 morgontidningar är det som på sikt räddar den lokala journalistiken.