Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så avskaffas landstinget

Reaktion mot rubrik i LT den 18 nov angående; Jämtland och Västernorrland måste enas i regionfrågan. Hur tolkas dylikt?

Det är ruskigt att läsa och saknar förankring. Egenmäktigt är ordet. Den rätta tolkningen måste vara att man ska skilja på olika och inse att en rationalisering behövs på båda sidor om länsgränsen. Det mandatet är det enda tänkbara utifrån vad Jämten och Härjedalingen har röstat på. Det vill säga Jämtlands län kan klara sig själv och vill inte ha någon inblandning utifrån.

För att frigöra pengar till sjukvården ska man börja med att slå ihop Ragunda och Bräcke kommuner. Låt Bergs kommun gå upp i Härjedalens kommun. Krokoms kommun upplöses och delas mellan Åre-Östersund och Strömsunds kommuner. Åsbygden bör naturligtvis tillhöra Östersund.

När huset i Krokom är tömt, då kan ett adminstrationskontor ta plats i lokalerna för att sköta bl.a all lönehantering för kommuner inom hela Jämtlands län inklusive landstingets administration. Detta är ett första steg till att inom några år lägga samman hela Jämtlands län till en kommun.

Det första steget gör att vi får fem kommuner en tid och vi blir av med landstinget. Då kan vi satsa på fler läkare, sjuksköterskor och annan viktig personal inom sjukvården. Det blir till och med utrymme för att skaffa utrustning för att klara mer sjukvård hemma i Jämtland. På bland annat dessa grunder kan en Region Jämtland bildas.

Stig Dahleman, anhängare av programmet Framtid För Jämtland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel