Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så är det politiska läget i din kommun

Lite mer än en månad har gått sedan valet. Så här ser de politiska samarbetena ut i länets kommuner.

Annons

Strömsund: Socialdemokraterna fick nästan egen majoritet, 47,33 procent av rösterna – och fortsätter styra Strömsunds kommun i fyra år till.

Åre: Presenterade en lite överraskande lösning förra veckan. Socialdemokraterna och Miljöpartiet bildar ny majoritet tillsammans med – Moderaterna.

Krokom: Det blir fortsatt borgerligt styre i Krokom, med stöd av Miljöpartiet. Socialdemokraternas plan att bilda majoritet med Miljöpartiet och Kristdemokraterna fungerade inte.

Östersund: Socialdemokraterna fortsätter vid makten, med stöd av Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Så såg det även ut i förra mandatperioden, innan Vänsterpartiet lämnade majoriteten och ersattes av Centerpartiet.

Berg: Ännu inte klart. Centerpartiet spelar en avgörande roll i hur kommunen ska styras, men partiet har haft svårt att bestämma vilka de vill samarbeta med.

Bräcke: Socialdemokraterna gjorde ett dåligt val och backade rejält. Samtidigt firade Centerpartiet och det nya partiet Landsbygdens framtid i Bräcke stora framgångar. Därför är det oklart hur kommunen kommer styras.

Ragunda: Socialdemokraterna blev på nytt valets stora vinnare. Även om partiet tappade något blev det ändå egen majoritet: 51,2 procent av rösterna.

Härjedalen: Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Vox Humana bildar minoritetsstyre. Även Folkpartiet var aktuellt att ingå i kommunledningen, men har hoppat av.