Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S vill rädda kvinnojouren

Socialdemokraterna i länet vill rädda kvinnojouren och se till att samtliga kommuner fortsatt stödjer dem ekonomiskt.

Kvinnojouren har påbörjat sin avveckling eftersom flera kommuner i länet väljer att inte stödja jouren ekonomiskt.

Detta trots att de aldrig har haft så många i skyddat boende som under 2013 då 2 312 personer, varav 56 barn, fick hjälp.

"Att medverka till Kvinnojourens nedläggning är att sparka undan fötterna för de kvinnor och barn som under en lång tid har fått uppleva rädsla och frustration över att inte ha kunnat uppleva trygghet ens i det egna boendet", skriver S-kvinnorna i Jämtlands län i en motion till distriktskongressen.

– Detta är ingen kvinnofråga utan en fråga som berör alla, män som kvinnor, slår Rolf Lilja från Krokom fast och ställde krav på att kongressen ställde krav på att stödja motionen.

Tord Andnor, ordförande i Östersundshem var inte ombud på kongressen men fick ändå berätta för ombuden att Östersundshem nu har öppnat för ett samarbete med Kvinnojouren.

– Vi är flera som måste ta ett ansvar för detta, säger han.

Kvinnojouren har klart med finansiering för första halvåret 2014. Men Socialdemokraterna i länet vill nu ta krafttag för att Kvinnojouren ska få en långsiktig verksamhet.