Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S, V och Mp lade ner mejeriet

Utbildningsmejeriet på Rösta är ett talande exempel på hur sittande landstingsledning S, V och Mp misslyckas med att låta entreprenörer och företagare driva på länets utveckling. I många år har Jämtlands läns landsting tillsammans med det statliga Eldrimner stöttat engagerade människor med visioner och drömmar. Inom småskalig osttillverkning ligger Jämtlands län i dag i topp i landet. När landstinget hade chansen att låta egen personal själva ta över och driva utbildningsmejeriet på Rösta försökte man i stället att teckna avtal med statliga Eldrimner och länsstyrelsen.

Jag, Centerpartiet och Alliansen ville och yrkade istället att ge entreprenörerna och näringen chansen att driva mejeriet. Det var också läge att nu kanske lägga landstingets resurser och fokus på en annan bransch som till exempel får och ull eller fisk och förädling? När frågan var uppe på de politiska borden ville Centerpartiet och Alliansen att entreprenören skulle få chansen. Nu ville majoriteten annat och istället får landstingets ledning ha mejeristen anställd för att städa ur och stänga mejeriet vilket inte är positivt eller till gagn för någon i länet.

Bernt Söderman (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel