Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

(S)nart klart med ny värmestuga lovar Winberg

Under torsdagens kyrkoråd i Östersunds församling drev socialdemokraterna igenom beslutet om värmestugan.

Vid årsskiftet meddelade Pingstkyrkan att man inte längre ville driva värmestugan som är en plats dit missbrukare och andra människor som kommit snett i livet kan vända sig.

I stället så är det Östersunds församling, Svenska kyrkan, som tar över verksamheten och även det kommunala bidrag på 33 300 kronor i månaden som erhållits.

Under torsdagens kyrkoråd så drev socialdemokraterna igenom med röstsiffrorna 7 mot 4 att hyra en ny lokal och att det ska öppna den 1 september. Kyrkoherden Börje Viklander röstade med socialdemokraterna. Borgerligt alternativ och centerpartiet röstade emot.

Margareta Winberg (S) är ordförande i kyrkorådet. Hon är hemlighetsfull om var den nya lokalen ska ligga.

– Jag kan inte berätta exakt var den ligger för alla kontrakt är inte skrivna, säger hon.

Tidigare har kyrkorådet enligt Margareta Winberg varit eniga om att man ska satsa på värmestugan. Men under torsdagens möte så var man inte längre eniga.

– I dag blev det skarpt läge då vi behövde ta ett beslut om att renovera de nya lokalerna så att verksamheten kan starta i september. Borgerligt alternativ och centerpartiet var plötsligt emot. Men vi drev igenom att vi nu skulle fatta beslut om värmestugan, säger Winberg.

Fram till och med juni är värmestugan fortfarande i de gamla lokalerna bredvid Pingstkyrkan.

– Sedan under sommaren fram till september så kommer vi ha öppet på församlingsgården vid Stora kyrkan, säger Winberg.

6 maj så ska kyrkofullmäktige fatta beslut.

– Vi får se om det blir någon strid då med, säger Winberg.