Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S-löften går inte ihop

Det blir lite av en parodi när sossarna i landstinget börjar steka sitt valfläsk. Efter 92 år vid makten i vårt landsting ska det nu, enligt Harriet Jorderud (S) på ltz,se den 18 juni, äntligen bli ordning och reda i ekonomin och sjukvården.

Vidare får vi veta att om S får bilda regering, ja då ska Sveriges landsting tillsammans få dela på 2 miljarder i extra statliga stöd. Skulle vårt landsting få hela den summan ensamt, skulle vi ändå ha ett underskott på ca en miljard kronor om vi räknar in den gigantiska pensionsskulden, vilket vi naturligtvis ska göra. Samtidigt som Jorderud meddelar att en S regering ska dela ut 2 miljarder extra till Sveriges landsting att dela på, avstår hon att berätta att hennes parti ska chockhöja matmomsen och göra det dyrare att anställa unga, vilket kommer att öka kostnaderna för Sveriges landsting med ca 5 miljarder kronor. Således blir satsningen som utlovas minus 3 miljarder, i stället för plus 2 miljarder. Nu är det verkligen dags för väljarna i Jämtlands län att ta ett gemensamt ansvar för länets sjukvård, genom att ändra röstbeteendet i landstings/regionvalet i höst. Det här går helt enkelt inte längre!

Christer Siwertsson, M och oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel