Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

(S)katterna hotar jobb

Jens Nilsson (S) och hans Socialdemokratiska kolleger står för en politik som skulle slå hårt mot de norrländska jobben och vanliga människors plånböcker.

Hur du röstar i Europaparlamentsvalet den 25 maj kan göra stor skillnad i din vardag. Centerpartiet vill ha en närodlad politik – där beslut som rör dig ska fattas nära dig. Vi tror på ett smalare och vassare EU som ska bli bättre på att lösa de stora gemensamma frågorna, men som inte flyttar makten från människor. Vi vill att EU ska bli ännu tuffare i sin gemensamma miljöpolitik, men hålla tassarna borta från det som bäst bestäms närmare människors vardag. Från enskilda frågor som snus till den stora frågan om beskattningsrätt.

På den andra sidan står Jens Nilsson och hans Socialdemokratiska parti, som vill öka EU:s makt. Jens och S vill till exempel införa en EU-skatt, de vill ge EU makt över svensk arbetsmarknadspolitik genom ny europeisk arbetsmarknadsbyrå. De vill också begränsa den fria rörligheten och möjligheten för människor att åka över gränserna för att jobba. En sådan politik flyttar makten från det svenska folket till EU – en sån politik slår hårt mot norrländska jobb och vanliga människors plånböcker.

Förslaget om en EU-skatt innebär att vanliga människor i Sverige ska stå för notan, men att pengarna landar i Bryssel. Det är dåligt både för jobben och människors ekonomi. Det betyder att vi får betala högre avgifter på banktjänster och högre räntor på våra bolån. Skatten som Socialdemokraterna vill införa skulle dessutom innebära ökade hinder för den frihandel som hela EU behöver för utveckling och jobb och som svenska företag är beroende av. Högre skatter och minskad handel leder till färre företag och färre jobb.

Det sista Norrland behöver är försämrade förutsättningar för jobb och tillväxt genom ökade handelshinder och åtgärder som slår mot vanliga människors plånböcker.

Socialdemokraterna vill ge EU rätten att både ta ut skatt och peta i svensk arbetsmarknadspolitik. Det innebär att makten flyttas längre ifrån människorna i Norrland. Centerpartiet tycker istället att EU ska göra färre saker, men göra dem bättre. Vi vill inte ha mer gemensam finanspolitik, utan mindre. Centerpartiet är motståndare till Euron och har alltid varit det. Det har visat sig vara en klok bedömning som står sig.

Valet den 25 maj handlar om vilken inriktning EU-politiken ska ha. Fler röster på Jens Nilsson och S ger mer makt till EU och mindre till dig och riskerar jobben för vanligt folk i Norrland. En borgerlig och grön röst ger fler närodlade beslut och bättre förutsättningar för fler jobb i Norrland och i hela Sverige.

Centerpartiets EU-kandidater i norr

Hanna Wagenius, Funäsdalen/Uppsala, Ewa-May Karlsson, Vindeln, Anderas Karlsson, Östersund, Tomas Mörtsell, Storuman, Erik Thunefors, Ånge, Eva-Lena Blom, Hallen, Thomas Andersson, Fåker

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel