Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

(S)jälvklart val

Det känns självklart att jag röstar på Socialdemokraterna. Förut har andra partier fått min röst men nu är en förändring ett måste. Vi har ett bra arbetarparti att värna om och måste därför gynna dem för vår egen skull.

Att moderaterna skryter med att de är landets enda arbetarparti är löjligt. Något arbetarparti kan de aldrig bli. Alliansen med Moderaterna i spetsen värnar om dem som har det gott ställt. Vi pensionärer och de som arbetar med låga löner värnar de inte om. Jag föddes i ett fattigt hem och har slitit ont i hela mitt liv. Många av de mina har fått kämpa för rättvisa och lite välfärd. Jag svalt ibland som barn då det saknades mat i vårt hem. Ofta sved det i magen, en sveda som säkert ingen av de mer besuttna upplevt. Det finns de som än i dag måste svälta. Inte bara i u-länderna utan även i Sverige. Vi måste få uppleva en förändring till det bättre.

Tänk om man fick vara statsminister bara för en dag! Då skulle jag se till att ta bort orättvisorna, att jämna ut lönerna, låta de rika betala mer skatt och låta yrkesutbildning gå före studier. Förr fanns det verkstadsskolor där de unga fick lära sig ett yrke. Målare, murare, snickare och rörarbetare kommer alltid att behövas. Jag vill tro att dessa har en framtid. När det inte funnits arbete har politikerna låtit de arbetslösa gå skolor och ta emot bidrag. Vad ska alla studenterna göra efter sin examen? Jag är övertygad om att bara ett fåtal får arbete.

Du som är ung! Lyssna på oss äldre! Utbilda dig på ett yrke som behövs i samhället.

Hantverkare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel