Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

(S) inte trovärdigt

Svar på Socialdemokraternas debattartikel i LT 27 maj 2014: Ni skriver att det är viktigt att förskolan håller hög kvalitet, och hänvisar till forskning som stödjer detta. Dock så låter det ju en aning förljuget när det var under ert styre barngruppen utökades till 18 barn (också bara "tillfälligt") och nu till 19 barn. 

Jag tänker också på den planerade, men tack och lov skrinlagda, omorganisationen av Östersunds förskoleenhetsområden. Helt plötsligt, utan att rimliga skäl presenterades, skulle alla förskolechefer snurras runt och samarbeten mellan förskolor raseras. I flera månader levde personalen i en ovisshet om vad som skulle hända. Personal, förskolechefer och facket protesterade och nästan dagen innan beslutet skulle tas, så kom det nya direktiv: allt behålls som innan. Så mycket energi detta tog, som kunde lagts på annat. Klart det kan behövas förändringar, men dessa ska i så fall ske i dialog med de berörda! 

Ett annat exempel är den avdelning på Mosippan som först stängdes, sedan öppnades, och nu ska stängas igen (?). Det känns som att barn och personal inom Östersunds förskolor bara ses som pinnar i en ekonomisk kalkyl som kan flyttas runt lite hur som helst, helt utan tanke på att de faktiskt är riktiga människor som påverkas på riktigt av era ogenomtänkta och nonchalanta beslut. Ett halvår kan verka kort i ett vuxenperspektiv, men för ett barn är det en stor del av barnets livstid. 

Er debattartikel blev nu droppen, en artikel som beskriver en verksamhet som långt ifrån passar in på den verklighet som blivit av era beslut! Kanske ni faktiskt skulle göra som ni skriver istället för att bara skriva det. Jag tänker fortsätta rösta socialdemokratiskt på riksplanet, men socialdemokraterna i Östersund har helt förlorat mitt förtroende.

En förskollärare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel