Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S: Bygg i Lit och Brunflo

Brunflo och Lit är i mångt och mycket lika varandra som orter. De ligger ungefär lika långt från Östersund, de har europavägar som går genom eller strax utanför, de har F-9-skolor, de har idrottsföreningar, pensionärsföreningar, näringsliv och mycket annat.

De har också det gemensamt att de var egna kommuner före sammanslagningen i början av 1970-talet. Kanske har det skapat en särskild medvetenhet hos dem som bor där. Brunflo- och Litsbor har en stolthet som gentemot storkommunen Östersund tar sig uttrycket att de inte accepterar att känna sig bortglömda.

Och det är de naturligtvis inte. Det är därför vi Socialdemokrater tillsammans med Mp och V i majoriteten måste peka med hela handen och kräva av oss själva och hela vår organisation att hela tiden se möjligheterna till utveckling - och det gör vi genom att möta människor och lyssna – både dem som har bra idéer och dem som tycker att vi aldrig gör nåt bra – vi lär oss av alla!

Villor, radhus, kedjehus och lägenheter! Det är vad som behövs i Brunflo och Lit, och inte bara i Östersund. Därför har jag i en motion till kommunfullmäktige skrivit att kommunen måste snabba på att ta fram mark för bebyggelse även här. Vi Socialdemokrater vet, efter möten med boende både i Brunflo och Lit, att det finns en stor förväntan att kommunen gör vad den kan för att skynda på satsningar som gör orterna utanför staden både attraktiva att flytta till och bo kvar i. Östersundshem har redan uppdraget att leta byggbar mark på båda orterna och då handlar det främst om hyreslägenheter och radhus.

Mycket annat måste också utvecklas i Brunflo och Lit som är viktiga central- och serviceorter både för dem som bor där och för dem som bor i byarna runtomkring. Näringslivets service i form av matbutiker (med och utan postutlämning), möjlighet till banktjänster, bensinstationer och mycket annat utgör naven som inte får sluta snurra. Det är kommunen medansvarig till och det jobbar vi i den politiska majoriteten för!

Anders Edvinsson (S)

Kommunalråd Östersunds kommun

Håller du med? Vill du skriva en insändare eller debattartikel i ämnet så klicka här och skicka in direkt till oss på LT! Glöm inte att referera till vilket ämne det är du har åsikter om.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel