Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S bjuder in till handelsmöte

Utökad handel och försäljning av två tomter sliter isär den politiska majoriteten i Östersund.

Socialdemokraterna står rätt ensamma om förslaget att sälja de två tomterna i Lillänge, den vid betongstationen och den så kallade skogstomten. I den frågan säger båda samarbetspartierna MP och C tvärnej. Det gör även allianspartierna och V. Faktum är att sossarna kommer att förlora i en försäljningsomröstning på kommunfullmäktigesammanträdet den 20 mars om de inte får stöd av något annat parti.

FP, C och M har nu fått en inbjudan att diskutera frågan tillsammans med S.

"Om kommunfullmäktige säger nej till denna investering på ca 200 miljoner kronor har företagen uttryckt att de då kommer söka etablera sig utanför Östersunds kommungräns. Valet är alltså inte ja eller nej till mer handel, utan om det ska ske i Östersund eller någon annanstans. Påverkan på handeln i centrum i Östersund kan enligt senaste utredningen till och med bli sämre av att handeln etablerar sig riktigt externt, långt utanför Östersund.", skriver sossarna i inbjudan.

– Jag vet inte vad de har för tanke med det samtalet, men vi är ju fyra partier som är för en utveckling som de säger, då vi träffas för att se var vi ska mötas, säger kommunalrådet Carina Asplund (C).