Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S behåller makten i landstinget

Socialdemokraterna får behålla makten i landstingsfullmäktige. Glad är även Kristdemokraterna som efter att ha förlorat sin plats förra mandatperioden nu är inne igen.
Dessutom gör Sverigedemokraterna ett kanonval.

– Det känns bra att ha fått nytt förtroende även om vi har tappat en del röster. Vi kommer att göra allt för att ordna en stabil ekonomi och en god och trygg vård i hela länet, säger Ann-Marie Johansson som nu kommer att bli ny ordförande i den nya regionstyrelsen Jämtland Härjedalen.

– Men det kommer att krävas ett hårt arbete och jag hoppas att vi ska kunna jobba tillsammans alla demokratiska partier i fullmäktige.

Hemma hos Lars-Erik Olofsson på Frösön håller Kristdemokraterna valvaka. Där sjungs det för fulla muggar och firas av bara den.

Kristdemokraterna har nämligen återtagit sin plats i fullmäktige.

– Det här var jätteroligt, vi är väldigt glada, säger Lars-Erik Olofsson. Vi tror att vi behövs av många skäl, framför allt tror jag att vi har fått gehör för just att personalen behöver finnas med i de politiska rummen där besluten fattas.

Moderaterna håller sin ställning som det största borgerliga partiet i landstinget. Däremot tappar Centern.

– Vi har gått framåt något och min huvudtanke har varit att vi ska behålla att vi är största partiet, säger Christer Siwertsson. Det har vi kunnat visa nu och vi har till och med gått framåt.

Christer Siwertsson känner sig nöjd med detta.

– Men min slutsats blir att ekonomi inte spelar så stor roll för väljarna. Tittar vi på riksnivå har regeringen gjort riktigt bra ifrån sig när det gäller att hålla Sveriges ekonomi intakt när det gäller att hålla den värsta lågkonjunkturen sedan 30-talet. Det har de inte belönats för utan fortsätter att satsa på ett parti i landstinget som misskött sig, säger han.

Nu säger han att samtliga partier måste sätta sig ner och resonera hur de gör med det faktum att Sverigedemokraterna har fått en plats i landstinget.

– Jag är inte missnöjd på något vis. Nu är det så att ekonomin är i fullständig kaos i landstinget, på något sätt känns det som de får reda upp det själva, de som har ställt till det, avslutar Christer Siwertsson.