Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ryssland kritiserar Sverige

Alla som har försökt dela upp kakor mellan sig själv och ett barn vet att det är speciellt.

Om du sitter mittemot en femåring och ska dela på tre kakor kan du ge två till dig själv och en till barnet. Du kommer då få höra att det inte är rättvist. Delar du då barnets enda kaka i två mindre delar och frågar om det är bättre nu kommer det svara ja. På samma ologiska sätt försöker nu Vladimir Putin undvika kritik.

De homohatiska lagarna i Ryssland är en skamfläck. Kritiken från omvärlden har varit hård. USA skickar tre stycken öppet homosexuella i sin OS-delegation till Sotji. Vissa menar att det är en onödig politisk markering. Men det onödiga är inte att tre homosexuella amerikaner besöker OS, utan att Ryssland har hatiska lagar som inte tycker att all kärlek är bra kärlek.

Ryssland har nu reagerat på kritiken genom att i en rapport presentera hur EU-länderna kränker de mänskliga rättigheterna. Sverige får bland annat kritik för hur vi behandlar samer, romer och invandrare. Vissa punkter stämmer – Sveriges behandling av samer är en av våra mörkaste skamfläckar. Det är viktiga och riktiga problem. Men den sista punkten för kritik är att vi och de andra EU-länderna bedriver en aggressiv propaganda för homosexuell kärlek.

När ett barn blir äldre inser det logik. De mänskliga rättigheterna ska respekteras i Sverige, Europa och Ryssland. Hur många gånger Putin än delar det där dokumentet så kommer inte kritiken mot deras fientliga lagar att försvinna. Hur mycket Putin än lagstiftar mot homosexualitet kommer inte kärlek mellan människor att upphöra. Att säga det kanske är att propagera aggressivt för homosexuell kärlek enligt Ryssland. Det är i så fall en kritik att vara stolt över.