Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ryska sånger avslutar på Frösön

/

I kväll avslutas Frösö musikdagar med konserten ”Russian songs”.

Annons

Det är Maria Fontosh, sopran, och Matti Hirvonen, piano, som bland annat framför kompositioner av Rachmaninov. Men det blir också lite Peterson-Berger:

– Maria Fontosh har särkskilt bett om att få sjunga P-B när hon nu gästar Frösön, berättar Lena Moén, ansvarig för musikdagarna.

Maria Fontosh är född och uppvuxen i Ryssland och utbildad vid Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm. Hon debuterade 1999 på Vadstenaakademin och har sedan dess sjungit många av operalitteraturens största sopranroller såväl vid Stockholmsoperan som utomlands.

Matti Hirvonen, född i Sorsele, har bland annat studerat vid Sibeliusakademin i Helsingfors och Musikhögskolan i Stockholm. Han är professor i musikalisk instudering vid Musikhögskolan i Stockholm och i vocal repertoire vid Royal College of Music i London. Sen sina studieår har han specialiserat sig på kammarmusik och romansackompanjemang och han har framträtt med många framstående sångare och instrumentalister.

Kvällens konsert är Marias första i Jämtland. Matti Hirvonen har spelat här förut, senast ackompanjerade han Lena Moén och Maria Forsström vid en konsert i Hornsbergskyrkan i mars.

Mer läsning

Annons