Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rysk forskare lär ut hur man håller sig frisk

Ju äldre vi blir, desto större risk att vi blir sjuka. Ingrid Nilsson har övertalet en rysk forskare att komma hit och lära oss hur vi kan undvika det:

– De flesta accepterar det som normalt, men inte Boris Aranovich!

Ingrid Nilsson i Jorm har gått flera kurser hos den ryske forskaren Boris Aranovich, specialist inom komplementärmedicin, forskare och författare. Hon har fascinerats av hans teorier och nu lyckats övertala honom att åka på en föreläsningsturné där han besöker Strömsund, och dessutom Östersund och Nordli.

– Han föreläser om grundprinciperna för att bibehålla sin hälsa, föryngras och bli friskare, säger Ingrid Nilsson. Han kommer också att beröra luft, vatten och tankens kraft.

Hon berättar att Boris Aranovich är svensktalande och mycket pedagogisk och lätt att förstå, och att han rönt stort intresse, främst i Asien, där han håller på att utveckla ett samarbete och där man kommer att bygga ett "föryngringscenter":

– När vi åldras så försvagas vi, och ju äldre vi blir, desto större är risken att vi blir sjuka. De flesta accepterar det som normalt, men inte Boris Aranovich!

Ingrid Nilsson berättar vidare att Boris Aranovich hävdar att man med enkla och relativt billiga hjälpmedel kan öka kroppens hälsoresurser och därigenom bromsa sjukdom och åldrande:

– Huvudmotorn i konceptet är effektiv andning, och han har till och med utvecklat en liten "andningsapparat" med vilken man ökar syreupptaget.