Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rysar-repris med Rönström?

Förra tisdagen blev det en förlängningsrysare och till slut en poängs skillnad.
Så vad blir annorlunda i kvällens derbyrepris?
– Egentligen inte så mycket, säger Johan Rönström.

Jämtlandsforwarden kan helt klart föreställa sig ett nytt drama när Sundsvall kommer på besök i kväll:

– Bägge lagen känner varandra bra och eftersom vi möttes även förra veckan blir det lite speciellt. Jag förväntar mig en tajt och tuff match, säger Johan Rönström.

25-åringen har kämpat hårt för att hitta formen efter förra säsongen. Då spelade han ingenting, utan kämpade för att komma tillbaka från en ryggskada.

Efter den ofrivilliga frånvaron känner han nu en uppåtgående trend.

– Det som kom tillbaka först var nog känslan i handlederna. Det har aldrig varit något problem, skottet sitter där det ska. Det är att komma i fysisk form som har varit tuffast. När vi mötte Norrköping borta kände jag att jag orkade på ett helt annat sätt än tidigare.

Det var för fyra omgångar sedan och då fick Johan Rönström också klart mer speltid. Drygt 24 minuter – sedan hittade han rätt i skyttet med 13 poäng mot Nässjö och var även aktiv mot Sundsvall.

Rönström gjorde då 10 poäng på 23 minuter, innan han blev utfoulad i förlängningen och fick se det dramatiska avgörandet från bänken.

– Jag känner nu att jag orkar vara på planen, spela med hög intensitet och ha fokus på ett annat sätt. Man är ju optimist och tror att det ska fungera bra direkt, men det måste få ta den tid det tar, säger Johan Rönström.

Jämtland har fått dåligt betalt för ett par starka prestationer på bortaplan i höst. Totalt fyra förlängningsperioder i Södertälje och Sundsvall har gett retliga noll poäng i tabellen.

– Senast mot Sundsvall var resultatet så klart en stor besvikelse. Vi gör en riktigt bra match och spelar på hög nivå, och kan vi nå den nivån framöver kommer vi att vinna matcher.

En skillnad jämfört med matchen i Sundsvall kan bli Shane Edwards. Medelpadingarnas amerikanska nyförvärv har en riktigt stark meritlista som innefattar spel i NBA för Cleveland Cavaliers.

Det återstår att se om han hinner bli spelklar innan uppkast i kväll.

– Det verkar vara en duktig spelare, men man ska komma ihåg att spelet är ganska annorlunda i Europa jämfört med USA, påminner Johan Rönström.